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STATE OF CALIFORNIA  550.1480  

STATE BOARD OF EQUALIZATION 
PO BOX 942879, SACRAMENTO, CALIFORNIA 94279-0001 
TELEPHONE (916) 445-6450 

May 6, 1954 

REDACTED TEXT 
Your letter of March 22 

Attention: Mr. REDACTED TEXT 
Accountant 

Account No. REDACTED TEXT 

Gentlemen: 

You inquire concerning the application of sales tax to food prepared for banquets, parties, 
weddings, etc., but picked up by the purchaser at your place of business and served by the 
purchaser. 

As indicted in Section D of Ruling 52 (copy enclosed), the food product exemption does 
not extend to meals served on or off the premises of the retailer.  In this case, however, you are 
not serving the meals.  Rather you are merely preparing the food.  Accordingly, the sales in 
question are exempt from the tax. 

You also ask concerning sales of box lunches which are prepared for picnics or for 
airplane service.  As indicated in Section B of Ruling 53 (copy enclosed), the tax does not apply 
to sales of box lunches unless they are sold in a form for consumption at tables, chairs, or 
counters or from trays, glasses, dishes, or other tableware provided by the retailer. 

Yours very truly, 

Bill Holden 
Assistant Counsel 

BH:ja 

cc: Oakland – Auditing 


