



 


 




 

STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 
450 N STREET, SACRAMENTO, CALIFORNIA 
(P.O.  BOX 942879, SACRAMENTO, CALIFORNIA  94279-0001) 
(916)  445-6496 

August 12, 1994 

Mr. H--- S---
President 
S--- I---
XXX --- Court 
---, CA XXXXX 

Re: SR -- XX-XXXXXX 

Dear Mr. S---: 

This is a response to your letter dated July 7, 1994. You state that S
negotiating to act as a subcontractor in providing microfiche filming and
services. In performing the subcontractor agreement, you ask: 

"Do we have to charge sales tax for 

- the rollfilm/microfiche filming service of
       customer documents 

- the digital scanning service of customer
       documents 

- the service of simultaneously filming and
      scanning of customer documents (in one

 throughput)." 

For purposes of this opinion, we assume that S--- transfers all scanned docume
disk or tape and that its transfers of microfiche and scanned media to its cus
resale. 

Discussion 

Revenue and Taxation Code section 6051 imposes a sales tax on a retai
from the retail sale of tangible personal property in California unless the s
exempt from taxation by statute.  A "retail sale" means a sale for any purpose o
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the regular course of business in the form of tangible personal property.  (Rev. & Tax. 
Code § 6007.)  Thus, if S---'s transfer of media containing "scanned" documents, microfiche or 
both is considered a sale of tangible personal property, it is taxable. 

Sales and Use Tax Regulation 1502 explains the application of sales tax to activities 
involving computers, programs, and data processing.  (A copy of this regulation was previously 
provided to you by the Concord office of the State Board of Equalization.)  Subdivision (d)(1) 
states that the conversion of customer-furnished data from one physical form of recordation to 
another physical form is taxable unless the contract is for the service of developing original 
information from customer-furnished data.  The scanning of documents does not generally 
involve the development of new or "original information" since customer data is merely 
transferred from a "hard copy" to that of a computer-readable format.  Rather, your scanning of 
documents is the transfer from one physical form (documents) to another (the storage media on 
which the digitized documents are transferred).  Consequently, S---'s transfer of media 
containing scanned information constitutes the sale of tangible personal property subject to sales 
tax. 

S---'s transfer of microfiche products is also subject to sales tax.  "Microfiche" is defined 
as "a sheet of microfilm containing rows of microimages of pages of printed matter"  (Webster's 
Collegiate Dict. (10th ed. 1993) p. 735) and is treated as microfilm for sales tax purposes.  Sales 
and Use Tax Regulation 1502(d)(4) provides that tax applies to charges for microfilming or 
photorecording except where the microfilming or photorecording is done under a contract for the 
processing of customer-furnished information. (See also Business Taxes Law Guide Annotation 
420.0160 (7/9/53) (sales tax applies to the entire charge made for microfilming records).)  As 
indicated in your letter, S--- does not transfer the microfiche under contract for the processing of 
customer-furnished information.  As such, the transfer of microfiche products is a sale of 
tangible personal property subject to sales tax. 

If you have further questions, feel free to write again. 

Sincerely, 

Warren L. Astleford 
Staff Counsel 

WLA:plh 

cc: Oakland District Administrator - CH 


