
 

 

  

STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

February 16, 1953 

Mr. J. V. L---
A--- L--- S--- and E--- Co. Your letter of N
XXXX --- Avenue
--- --- 6, California 

Dear Mr. L---: 

You state that, at the same place of business, you operated two bus
service laundry and a business of selling laundry equipment.  Separate records 
February of 1951 the self-service laundry was sold but you continued to operate 
selling laundry equipment at the same place of business.  You inquire whether the s
apply to the sale of the laundry equipment, which had been used in the self-servic
which was transferred when the self-service laundry was sold. 

It is true that the sales tax does not apply to occasional sales.  An oc
defined, in part, under Section 6006.5(a) of the California Sales and Use Tax La
property not held or used in the course of an activity for which a seller is required to
permit, provided such sale is not one of a series of sales sufficient in number, scope a
constitute an activity requiring the holding of a seller’s permit.  (See also Sale
Ruling 81, copy enclosed. 

Since this equipment was apparently only used in connection with a s
enterprise the first part of Section 6006.5(a) is satisfied.  It is our opinion, however, th
you hold a seller’s permit for selling laundry equipment of the type sold, that we sh
sale, not as an occasional sale, but as a taxable retail sale as one of a series of taxab
personal property in accordance with the latter part of Section 6006.5(a). 

Very truly yours, 

W. W. Mangels 
Assistant Counsel 

WWM:ja 

cc: --- --- - Auditing 
395.0240
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