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Dear X---------------, 
 
 We have given careful consideration to the contents of your letter of July 8 by 
which you object to a proposed determination under the Sales and Use Tax Law against 
your client named above insofar as it is measured by receipts from sales of 
concessionaires operating on your client’s premises but who do not hold seller’s permits. 
 
 One of the grounds of your objections is that the persons making sales on your 
client’s premises are not “concessionaires” within the proper definition of that term.  We 
believe, however, that the term as used in Ruling 79 is properly interpreted broadly 
enough to include individuals operating as are the individuals in question. 
 
 Looking to the reason for the ruling, we believe it is clear that the intent of the 
ruling was to require tax accountability by a retailer operating a business within an area 
to all intents and purposes wholly under his control, for sales transactions by persons not 
holding seller’s permits, but which the retailer allows to occur on such area and which, 
insofar as the public is concerned, might reasonably be believed to be his own 
transactions. 
 
 Your question whether such a ruling is authorized by the terms of the statute.  
Under the authority of Section 7051 of the Revenue and Taxation Code this Board may 
prescribe, adopt, and enforce rules and regulations relating to the administration and 
enforcement of the Sales and Use Tax Law.  While any rule or regulation prescribed by 
the Board must, of course, be reasonable and not contrary to law, the Courts have held 
that rule-making bodies such as this Board have a wide discretion in exercising the power 
to classify.  As long as the rule works uniformly upon all persons in a class and the 
classification is based upon some natural or reasonable distinction, the classification is 
not invalid and will not be overthrown unless plainly arbitrary.  (See General Electric 
Company v. State Board of Equalization, 111 Cal. App. 2d 180.) 
 
 The ruling that retailers are liable for the tax liability of concessionaires operating 
on their premises has been consistently applied in all situations appearing to fall within 
the reasonable intendment of the ruling we do not believe its application in the instant 
case is unreasonable or arbitrary, or not a reasonable exercise of the rule-making power 
of the Board. 
 



 We cannot agree with your interpretation that Ruling 79 does not state that a 
retailer is liable for the sales by concessionaires operating on his premises.  We cannot so 
interpret the third and fourth paragraphs, in view of the positive statement in the third 
paragraph that a retailer is liable for the tax.  It seems to us that your construction would 
give no meaning to the third paragraph. 
 
 For the foregoing reasons, we are unable to agree with your conclusions, but your 
client will be afforded an opportunity to be heard before the Board if it desires a hearing. 
 

Very truly yours, 
 
E.H. Stetson 
Tax Counsel 

 
EHS:ds 
Cc:  X------------- 
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