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Gentlemen: 
 
This is in reply to your letter of September 25, 1967. 
 
My earlier letter dated September 15 has generated a great deal of discussion not only from other 
members of our legal staff, but also from various individuals of our district offices.  Therefore, I felt 
obligated to reexamine my analysis and conclusions set forth in my earlier letter.  The result of the 
reexamination is set forth below. 
 
It is still our opinion that since the crane was completely assembled by your company prior to 
shipment to “G” and title to the crane passed to “G” at the time of shipment, the reassembly        
(i.e., erection) of the crane at “G” merely constituted the process of reconditioning the crane for the 
use for which it was originally purchased and not fabrication labor under Section 6006(b).   
 
The next question to be answered is whether or not the amount received for reassembly of the crane 
is included in “gross receipts”.  It is noted that the price received for labor or services used in 
“installing” the property sold is specifically excluded from gross receipts.  Initially there was some 
question in my mind as to whether or not the reassembly of the crane amounted to “installation”.  
However, it is now the opinion of the staff, in which I concur, that reassembly does not constitute 
installation. 
 
In view of this conclusion, we are required to determine whether the reassembly charges amount to 
a service that is part of the sale and, therefore, taxable.  Since we understand that “G” was not 
required to hire your company to erect the crane, it is our opinion that the reassembly charges are 
not taxable as being a service that is part of the sale.  Such will be our recommendation to the 
Board. 
 
Please accept my apology for any inconvenience our earlier letter caused you, and please disregard 
any inconsistencies between my earlier letter and this one.   
 
Very truly yours, 
 
 
 
Glenn L. Rigby 
Assistant Counsel 
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