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 435.1260STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

June 24, 1968 

Dear Mr. ---: 

This is in reply to your letter of June 19 inquiring about the taxability of inscribing the names of 
high school graduates on diplomas supplied you by the high school.   

Among the definitions of “sale” in Section 6006 of the Sales and Use Tax Law, part (b) of that 
section includes: 

“The producing, fabricating, processing, printing or imprinting of tangible 
personal property for a consideration for consumers who furnish either directly or 
indirectly the materials used in the producing, fabricating, processing, printing or 
imprinting.”   

In our opinion, the inscribing of the names would constitute a sale.   

Retailer is defined in Sections 6015 and 6019 of the Sales and Use Tax Law (copy enclosed). 
Section 6019 defines a retailer as a person making more than two retail sales during any 12-month 
period. 

If you are a retailer, you are required to obtain a seller’s permit and report and pay sales tax.  If you 
have any further questions, do not hesitate to write to us again, or you may contact our nearest 
district office at 2601 Long Beach Boulevard, Long Beach, telephone 636-1206. 

Very truly yours, 

Philip R. Dougherty 

Tax Counsel 
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