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       August 2, 1995 
 
 
 
Dear ______, 
 
 This office has received your letter dated May 25, 1995 in which you asked if storage charges are 
taxable in the following situation:  
 
 Your office received a contract for the sale of a ______, located in ______, California.  The contract 
provided for storage charges with eventual shipment of the oven to California.  You state that the storage 
charges were part of the original purchase order, that after change orders were received the storage charges 
were separately stated, that the property is currently stored in ______ and that the ultimate disposition of the 
property is uncertain -- the property may not leave ______. 
 
 California Revenue and Taxation Code section 6203 provides that ever y retailer engaged in 
business in California shall, at the time of making sales of tangible personal property for use in California or 
at the time the storage use, or other consumption becomes taxable, collect the use tax from the purchaser 
and give to the purchaser a receipt in the manner and in the form prescribed by the California state Board of 
Equalization.  
 
 The taxable "sales price" includes the total amount of the sale without any deduction on account of 
the cost of the materials used, labor or service cost interest paid, losses or any other expense (California 
Revenue and Taxation Code Section 6011(a) (2)).  The total amount of the sale or lease or rental price 
includes any services that are a part of the sale.  
 
 If the oven does enter California for use in this state, the entire sales price is taxable, including the 
storage charges that ______ bills to ______ whether separately stated or not.  If the oven never enters 
California, no tax applies.  
 
 If you require further assistance, please contact this office.  
 
        Very truly yours,  
 
 
        Thomas J. Cooke  
        Staff Counsel 
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